werken in de

ambulancezorg,

elke dag een uitdaging

Verpleegkundig centralist

Hier begint de spoedzorg. Als verpleegkundig centralist ambulancezorg bepaal je, op basis van de vragen die je aan de 112-beller stelt, of een ambulance nodig is, en zo ja, met welke urgentie.

Lees verder »

Uitgiftecentralist

Nadat duidelijk is welke (spoedeisende) zorg de patiënt nodig heeft, zorg jij voor het logistieke proces. Je geeft het ambulanceteam opdracht om naar de bewuste patiënt te gaan.

Lees verder »

Ambulancezorg in Nederland

Achter elke ambulance die voorbij rijdt, zit een hele organisatie. Het begint altijd in de meldkamer ambulancezorg. Deze animatie vertelt daar meer over.

Werken als

verpleegkundig centralist:

belangrijker dan je denkt

Als je de telefoon opneemt, heb je geen idee wat daarachter zit. Je hebt als verpleegkundig centralist een grote rol – en dus ook verantwoordelijkheid – in een gebeurtenis. Je bent de allereerste hulpverlener die de juiste zorg kan inzetten. Elke situatie is anders en dat vraagt om een andere instructie. Beginnen met reanimeren of een (hoofd)wond dichtdrukken met een schone, droge doek. Jij bent degene die het verschil kan maken in het leven van een ander.

Het echte werk

De mensen van de ambulance vertellen over bijzondere, ontroerende of juist hele dagelijkse dingen die ze meemaken en hoe ze daarmee omgaan.

onze verhalen

Beertje

De vrouw is even oud als ik. Ze is terminaal, dat wil zeggen: ze wordt niet meer beter. We brengen haar met de zorgambulance naar huis, zodat ze daar kan sterven. Je kunt op zo’n rit niet…

Lees verder »
onze verhalen

Mensen- ambulance

Niemand heeft begrepen wat er nu precies aan de hand is. De meldkamercentralist ambulancezorg had een meisje (of vrouw?) aan de lijn die compleet in paniek was…

Lees verder »
onze verhalen

Schilderij

Haast, snel handelen, levens redden – dat is het beeld van ambulancezorg dat de meeste mensen hebben. Maar het ritme van de zorgambulance is anders. Natuurlijk zijn ook wij gebonden…

Lees verder »