Verpleegkundige laag- en

middencomplexe ambulancezorg

Zorgzaam voor de patiënt

Verpleegkundige laag- en middencomplexe ambulancezorg

Je verzorgt en verpleegt patiënten voor en tijdens het vervoer, bijvoorbeeld van en naar een zorginstelling. Het gaat daarbij om niet spoedeisende zorg. Je bewaakt de vitale functies van de patiënt. Verslechtert de situatie? Dan verricht je zelfstandig verpleegkundige handelingen, binnen de inzetcriteria en op basis van protocollen of je roept extra hulp in.

Ook in onverwachte situaties blijf je daadkrachtig. Je zorgt, onder meer met aanwijzingen en opdrachten, voor een goede samenwerking met de chauffeur. Patiënten en familie geef je uitleg, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Ook psychiatrische patiënten weet je op de juiste toon of een goede manier aan te spreken.

Opleiding

Mbo 4 en een erkend diploma Basic Life Support met AED. Je hebt meerdere jaren werkervaring in een klinische of thuiszorgsetting. Voordat je aan de slag gaat als verpleegkundige laag- en middencomplexe ambulancezorg volg je een erkende functiegerichte scholing tot verpleegkundige laag- en middencomplexe ambulancezorg. Om deze scholing te kunnen volgen, is een dienstverband bij een Regionale Ambulancevoorziening een vereiste.

Belangrijke competenties

zelfstandig

deskundig

vertrouwen wekken

communicatief

invoelend