Ambulancechauffeur

Veilig vervoer en medische assistentie

Ambulancechauffeur

Je zorgt voor veilig en efficiënt vervoer van de patiënt. Tijdens de zorgverlening aan de patiënt heb je oog en aandacht voor omstanders. Wanneer de ambulanceverpleegkundige of medisch hulpverlener ambulancezorg zich focust op de patiënt, heb jij ook oog voor de omgeving. Je geeft aandacht aan omstanders, staat ze te woord en brengt rust. 

Ook let je op de veiligheid van de werkplek. Je verleent medische assistentie en werkt nauw samen met de ambulanceverpleegkundige of medisch hulpverlener ambulancezorg. Je bent getraind in wagenbeheersing en veilig en comfortabel vervoer voor de patiënt, soms op volle snelheid, soms juist zo rustig en beheerst mogelijk, afhankelijk van de situatie van de patiënt.

Opleiding

Minimaal mbo-3 of gelijkwaardig, aangevuld met een diploma Basic Life Support met AED, rijbewijs B en C1. Voordat je volledig zelfstandig aan de slag kunt als ambulancechauffeur, moet je met goed gevolg de CZO-erkende opleiding tot ambulancechauffeur afronden (praktijkopleiding met theoriecomponent). Om deze opleiding te kunnen volgen, is een dienstverband bij een Regionale Ambulancevoorziening een vereiste.

Belangrijke competenties

positief

communicatief

rustige uitstraling

gericht op samenwerking

praktisch