Over ambulancezorg2019-05-29T10:13:29+00:00

Over ambulancezorg

U belt 112. Wat gebeurt er dan?

Dit animatiefilmpje geeft uitleg. Vanaf het moment dat een melding binnenkomt bij 112 tot en met de overdracht van de patiënt aan het ziekenhuis

Zo werkt de meldkamer ambulancezorg.

Bel 112 als u denkt dat ambulancezorg nodig is. Na het eerste contact wordt u doorverbonden met de meldkamercentralist ambulancezorg. Die heeft een verpleegkundige achtergrond en beslist direct of het een noodgeval is en de ambulance naar u toe komt. Ook krijgt een u meteen de eerste zorginstructies en adviezen.
Meer

Een rijdend ziekenhuis.

De ambulancechauffeur doet alles om snel en veilig bij de patiënt te zijn. Is er sprake van levensgevaar, dan gaan zwaailicht en sirene aan. In een ambulance is veel geavanceerde apparatuur aanwezig voor zorg aan de patiënt. Er zijn verschillende soorten ambulances. Soms komt een ambulanceverpleegkundige alléén, met een solo-ambulance.
Meer

De zorgverlening die ter plekke nodig is.

De ambulanceverpleegkundige kan zelfstandig ter plekke hoogwaardige zorg bieden. De ambulancechauffeur verleent daarbij medische assistentie. Samen kunnen zij soms een cruciaal verschil maken voor de patiënt. Onderweg in de ambulance gaat de zorgverlening verder.
Meer

Niet altijd spoed: planbare ambulancezorg.

De ambulance rijdt niet alleen uit voor spoedgevallen. Denk bijvoorbeeld ook aan zieke patiënten die naar het ziekenhuis moeten, voor bijvoorbeeld bestraling of onderzoek. Of mensen die na een operatie in het ziekenhuis weer naar huis mogen, maar onderweg zorg nodig hebben. Dit soort vervoer wordt vooraf gepland. Ook wordt hiervoor in een aantal gevallen de zorgambulance ingezet.
Meer